Výroba vína

 


 

Hrozny, z nichž toto víno pochází, rostly a zrály ve vinici, jejíž poloha byla pečlivě vybrána s ohledem na specifické nároky této odrůdy. Díky náležité péči v průběhu celého roku dosahují hrozny té nejvyšší kvality. Zpracováním hroznů původními postupy - používanými již našimi předky – se dostává vínu plné a osobité chuti. V průběhu vzniku vína nebyly, až na nezbytný SO2, použity žádné další přísady, jež zásadně ovlivňují charakter vína. Veškerá manipulace je prováděna převážně cestou samospádu.

Víno vyzrává až do doby sudové zralosti v dřevěném sudu, speciálně určeném pro danou odrůdu. Nepoužíváme žádné moderní vinařské technologie ani řízené kvašení a selektované kvasinky, víno získává své kvality zejména správným zacházením s jemnými kaly, které jsou pro jeho vývoj absolutně nezbytné.

Odrůda je matkou vína, půda a poloha jsou otcem vína a ročník je jeho osudem.
(Francouzské přísloví).



 

Vinný sklep Vinný sklep


 


 VOC Modré hory

Velkopavlovická podoblast, kde se naše vinice nacházejí, bývá právem označována za srdce výroby moravských červených vín. Podloží se skládá z vápenitých jílů, slínů, pískovců a slepenců, což je mimořádně vhodné pro pěstování modrých odrůd.